سود پرک | کاستیک سودا

4.7/5 - (21 امتیاز)

سود پرک چیست؟

سود پرک یا سود کاستیک پرک یا همان هیدروکسید سدیم پرک NAOH ، ورقه های نازکی سفید رنگی هستند که جاذب رطوبت بوده و قابلیت انحلال در آب را دارند. این ماده از تبخیر سود کاستیک مایع که خود از طریق فناوری ممبرانی تولید شده است بدست می آید.

سود پرک یا سدیم هیدروکسید (Sodium hydroxide)یا کاستیک سودا(Caustic Soda) یا سود سوزآور با فرمول شیمیاییNaOH  که ماده‌ای جامد و سفیدرنگ با دمای ذوب ۱۳۹۰درجه سانتی‌گراد و چگالی ۲٬۱۳ می‌باشد. این مواد ، به سهولت می‌تواند رطوبت هوا را جذب نماید و به همین دلیل، باید هنگام حمل و نقل، تحت پوشش‌های حفاظتی لازم قرار گیرد. سدیم هیدروکسید در تماس با پوست، دارای اثر خورندگی است و برای جلوگیری از اثرات سوزانندگی آن، هنگام استفاده باید مورد توجه قرار گیرد. آبپوشهای آن شناخته شده‌اند و محلول قلیایی قوی در آب پدید می‌آورد، یعنی در آب بطور کامل به یون‌های تشکیل دهنده‌اش ( +Na) و (-OH) تفکیک می‌شود.

سود پرک

مشخصات فیزیکی و فرمول سود پرک

فرمول شیمیایی سود پرک:  NaOH

شکل ظاهری: به صورت ورقه های سفید رنگ و جامد

نقطه ذوب: ۳۱۸٫۴ درجه سانتیگراد

حلالیت: در آب بسیار محلول هستند و محلول قلیایی قوی تولید می کند.

چگالی: چگالی تکه های سود سوزآور تقریباً ۲٫۱۳ گرم بر سانتی متر مکعب است.

pH: (1% محلول آب) ۱۲٫۰ یا بیشتر

تکه های سود سوزآور یک باز قوی هستند و به شدت با اسیدها واکنش نشان می دهند و آنها را خنثی می کنند.

سود پرک چیست ؟

کاربرد سود پرک :

سود پرک به دلیل ویژگی هایی که دارد در صنایع مختلف بسیاری کاربرد دارد .

– خنثی سازی اسید
– تولید صابون و مواد شوینده
– صنایع کاغذ و پالپ
– صنایع نفت و گاز
– صنایع دارویی
– فرآوری آلومینیوم

همچنین می توانید مطلب کاربرد سود پرک را بخوانید.

در ادامه مختصری از این صنایع  را ذکر کرده ایم:

  • مهمترین و قدیمی ترین کاربرد در صنایع کاغذسازی است که علاوه بر کاهش هزینه های تولید آن موجب بهبود شفافیت و سفیدی کاغذ می شود.
  • صنایع پتروشیمی یکی دیگر مصرف کنندگان عمده این ماده می باشد که در حفاری چاه های نفت به منظور سولفور زدایی مورد استفاده قرار می گیرد.
  • سود پرک خوراکی در صنایع غذایی نظیر تولید نوشابه و مواد لبنی مصرف می گردد. همچنین در شستشوی میوه و سبزجات هم کاربرد دارد.
  • در تصفیه آلومینیوم از سود پرک استفاده زیادی می شود.
  • مصارف خانگی سود سوز آور در جهت نظافت و شستشو می باشد.
  • امروزه بسیاری از قالیشویی ها از سودپرک به جای شامپو و پودر شوینده استفاده می کنند.
  • توان چربی زدایی سود کاستیک موجب شده تا حجم زیادی از آن برای تولید صابون استفاده شود.
  • دیگر کاربرد های سدیم هیدروکسید پرک در صنایع تولید سرامیک ، تصفیه روغن ، تولید الکل ، چرم سازی و دباغی ، پخت مربا و تلخی گیری زیتون ، داروسازی ، صنایع بازیافت ، لوله بازکن ، شستشوی مخازن و ماشین آلات و … می باشد.

سوالات متداول در مورد سود پرک

آیا سود سوزآور (سود پرک) برای انسان مضر است؟

اگر پوستتان را لمس کند، اگر آن را بنوشید یا نفس بکشید، می تواند به شما آسیب برساند. خوردن یا نوشیدن هیدروکسید سدیم می تواند باعث سوختگی شدید و استفراغ فوری، حالت تهوع، اسهال یا درد قفسه سینه و معده و همچنین مشکلات بلع شود. آسیب به دهان، گلو و معده فوری است.

آیا سود سوزآور (caustic soda)، جوش شیرین(baking soda) است؟

اگرچه سود سوزآور و جوش شیرین هر دو مواد قلیایی هستند و نام‌های مشابهی دارند، اما یک چیز نیستند. برای شروع، آنها فرمول های شیمیایی و خواص متفاوتی دارند. یکی سمی است در حالی که دیگری غیر سمی است و می تواند به عنوان یک ماده غذایی استفاده شود.

سود پرک با چه موادی واکنش نشان می دهد؟
هیدروکسید سدیم با اسیدهای قوی (کلریدریک، سولفوریک یا نیتریک)، آب و رطوبت واکنش داده و به سرعت گرما را آزاد می کند. هیدروکسید سدیم با فلزات (آلومینیوم، سرب، قلع یا روی) واکنش داده و گاز هیدروژن قابل اشتعال و انفجاری تشکیل می دهد.

سود سوزآور اسیدی است یا بازی؟
سود سوزآور ترکیب شیمیایی سدیم هیدروکسید (NaOH) است. این ترکیب یک قلیایی است – نوعی باز که می تواند اسیدها را خنثی کند و در آب محلول است. امروزه سود سوزآور را می توان به شکل گلوله، پولک، پودر، محلول و موارد دیگر تولید کرد.

آیا تکه های سود سوزآور در آب محلول هستند؟
کاستیک سودا به راحتی در آب حل می شود و دی اکسید کربن و رطوبت را به راحتی جذب می کند. اغلب برای نشان دادن مقیاس pH در شیمی به دانش آموزان در کنار اسید هیدروکلریک و آب استفاده می شود.

pH سود پرک چقدر است؟
سود کاستیک پرک یک باز قوی با PH 14 است.

نحوه کار با سود پرک چگونه است؟
هنگام کار با تکه های سود سوزآور همیشه از دستکش، ظروف و عینک ایمنی استفاده کنید. همیشه محلول های حاوی این ماده را در خارج از منزل یا در اتاقی با تهویه مناسب تهیه کنید. اگر ماده شیمیایی پوست یا چشم شما را لمس کرد، بلافاصله با مقدار زیادی آب تمیز بشویید.

تفاوت بین سود سوز آور گرانول و سود سوز آور پرک چیست؟
مهم ترین تمایز شکل فیزیکی سود گرانول و سود پرک است. سود سوز آور پرک به صورت ورقه ای و چیپس مانند است اما سود گرانول به صورت دانه های کروی می باشد.

تکه های سود سوزآور چه رنگی هستند؟

قطر معمول تکه های سود سوزآور بین ۰٫۸ میلی متر تا ۱٫۲ میلی متر است و همچنین دارای رنگ سفید است.

آنالیز سود پرک

کاستیک سودا فیلک بسته به شرکت تولید کننده کیفیت های متفاوتی دارد. از جمله عوامل موثر در کیفیت سود پرک می توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • پتروشیمی تامین کننده سود مایع آن
  • نوع ماشین حمل و نقل سود مایع (در صورتی که مخزن ماشین حمل آهنی باشد از آنجایی که هیدروکسید سدیم یک مایع خورنده است باعث می شود فلز آهن وارد سود مایع شود و کیفیت آن کاهش یابد)
  • نوع و جنس فلز ماشین آلات تولید کننده سود پرک
  • همچنین فرآیند تولید کاستیک سودا

در عکس زیر می توانید یک نمونه آنالیز سود پرک نیرو کلر را مشاهده کنید.

آنالیز سود پرک نیرو کلر

سود پرک گوهر (شرکت پترو گوهر پارس)

یکی از با کیفیت ترین سود پرک های تولید ایران سود پرک شرکت پترو گوهر پارس است.خلوص این سود پرک بالای ۹۸ درصد و دارای علامت استاندارد و همچنین سیب سبز سلامت است.ما در بازرگانی صدرا شیمی سود پرک گوهر را از یک کیسه تا تناژ درخواستی مشتری از انبار شور آباد تهران یا انبار کارخانه در بندر امام (سایت یک منطقه ویژه اقتصادی پتروشیمی) و یا انبار کارخانه در اشتهارد تحویل دهد.

در عکس زیر می توانید یک نمونه آنالیز سود پرک گوهر را مشاهده کنید.

آنالیز سود پرک گوهر(پترو گوهر پارس)

بسته بندی سود پرک

سود پرک به طور متداول در کیسه های ۲۵ کیلویی بسته بندی می شود اما بسته بندی های سطلی و بشکه ایی و همچنین کیسه در جامبو بگ یک تنی نیز موجود است.

عوامل موثر بر قیمت سود پرک

قیمت این محصول به میزان عرضه و تقاضا در بازار،قیمت هفتگی سود مایع در بورس پتروشیمی، برند و درجه خلوص آن بستگی دارد. شما می توانید برای اطلاع از قیمت روز سود پرک و کاستیک سودا با کارشناسان واحد فروش صدرا شیمی تماس بگیرید.

قیمت سود پرک

شما می توانید قیمت سود پرک را بر اساس حجم سفارش خود از کارشناسان فروش مواد اولیه شیمیایی صدرا شیمی استعلام کنید.از آنجایی که قیمت سود مایع در بورس مواد اولیه شیمیایی هر هفته تغییر می کند و همچنین حجم درخواست و برند مورد استفاده مشتریان متفاوت است قیمت متغیر است.

خرید و فروش بهترین سود پرک در ایران

بهترین سود پرک در ایران، برندی است که حداقل خلوص آن ۹۸ درصد باشد،عاری از فلزات سنگین باشد.کیفیت آن در طول زمان ثابت و پایداری تامین بار داشته باشد.بهترین سود پرک از علامت استاندارد ایران برخوردار است و علامت سیب سبز سلامت دارد. شما برای خرید بهترین سود پرک در ایران می توانید با صدرا شیمی تماس بگیرید. صدرا شیمی ارائه دهنده  انواع محصولات شیمیایی اعم از تگزاپن، اسید فسفریک، گیلیسیرین، اسید سولفونیک و… در ایران می باشد. شما می توانید این مواد را با کیفیت باور نکردنی و قیمتی مقرون به صرفه از این مجموعه خریداری کنید.

انواع سود پرک

انواع این ماده را می توان بر اساس پارامتر های مختلفی طبقه بندی کرد:

۱)سود پرک های دارای علامت استاندارد و سود پرک های فاقد علامت استاندارد

۲)سود پرک های دارای خلوص بالای ۹۸ درصد یا زیر ۹۸ درصد : دقت داشته باشید در برخی برند های مشخص علی رغم اینکه بر روی پاکت نوشته شده دارای خلوص ۹۸ درصد می باشند خلوص آن ها بسیار پایین تر از این مقدار است و حتی ممکن است زیر ۵۰ درصد باشد!

۳)سود پرک تقلبی و سود پرک اصلی: برخی از متقلبان از بازار ملتهب سو استفاده می کنند و با چاپ کیسه تقلبی برند های معروف، سود پرک نامرغوب را در کیسه آن ها پر می کنند.

نکات ایمنی در رابطه با سود پرک:

نکات ایمنی سود پرک

سود پرک یک محصول خطرناک بسیار خورنده است. از تماس بدنی با آن جدا خودداری کنید. برای چشم و پوست خطرناک است.  سود سوزآور بافت های پوست را از بین می برد و باعث سوختگی شدید شیمیایی می شود. استنشاق گرد و غبار سود پرک می تواند آسیب جدی به دستگاه تنفسی وارد کند. بلع به دستگاه گوارش آسیب می رساند.

اقدامات کمک های اولیه در صورت تماس محلول سود سوزآور با پوست شامل شستشوی محل تماس با حجم زیادی آب می باشد. شستشو باید حداقل ۱۰-۱۵ دقیقه ادامه یابد.

فروش سود پرک

ما در صدرا شیمی سود پرک ۹۸ درصد و با علامت استاندارد را با بهترین قیمت بازار ارایه می دهیم.برای خرید سود پرک و دریافت بهترین قیمت با واحد فروش صدرا شیمی تماس بگیرید. شما می توانید جهت خرید انواع مواد اولیه شوینده مانند گلیسیرین، تگزاپن و … ، مواد شیمیایی خوراکی شامل سیدرات سدیم، اسید فسفریک و… و سایر مواد شیمیایی صنعتی با کیفیت بالا و قیمت کارخانه با مشاورین این مجموعه در ارتباط باشید.

تماس با ما
شماره تلفن دفتر:

031-32615750
031-32615691
031-32615693

ساعات کاری از شنبه تا چهارشنبه 8:30 تا 16:30 و پنج شنبه ها 8:30 الی 12:30

شماره تلفن همراه جهت پیشنهادات و انتقاد ها:
0912-730-9439

6 comments

  1. آیا در سود پرک ،نمک اضافه می شود؟

  2. علت ارزان تر بودن برخی از برند های سود پرک چیست؟

    • درجه خلوص سود پرک یکی از معیار های اصلی قیمت سود پرک است.در برخی موارد ما شاهد این هستیم که برخی برند ها درجه خلوص ۵۰ درصد هم دارند.متاسفانه با اضافه کردن نمک و افزایش وزن سود پرک قیمت این ماده را کاهش می دهند.
      برند سود پرک،نوع ماشین آلات تولید سود پرک،میزان فلزات سنگین آن،سود مایع اولیه تولید سود پرک و همچنین استراتژی های قیمت گذاری برند ها نیز از عوامل تاثیر گذار بر قیمت سود پرک است.

  3. شما چه سود پرکی را پیشنهاد می کنید؟

    • پیشنهاد ما سود پرک گوهر محصول شرکت پترو گوهر پارس است.این سود پرک دارای علامت استاندارد و سیب سبز سلامت است و از خلوص بالای ۹۸ درصد برخوردار است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *