روغن هیدرولیک

روغن هیدرولیک چیست

حتما تا به حال شما هم در شرایط انتخاب روغن هیدرولیک قرار گرفته اید، اما شاید دقیقا ندانید که این روغن چیست و چه وظایفی دارد؟ این روغن یکی از سیال های بسیار مهم و ضروری است که در ماشین آلات هیدرولیک صنعتی، انواع دستگاه های پرس، دستگاه های گردان و سیستم های انتقال نیرو و همچنین در سیستم هیدرولیک خودروهای دارای فرمان هیدرولیک به کار می رود. روغن‌های هیدرولیک به دو دسته نفتی و سنتتیک تقسیم می‌شوند.

 این روغن در ماشین آلات هیدرولیکی وظیفه انتقال قدرت را دارد. روغن هیدرولیک یکی از ضروری ترین سیال هایی است که در خودرو از آن استفاده می شود؛ تقریبا می توان گفت بدون وجود این روغن سیستم فرمان دچار اختلال می شود و وظیفه انتقال قدرت را به خوبی انجام نمی دهد.

عملکرد روغن هیدرولیک به چه صورت است؟

این روغن در واقع نوعی سیال برای به انتقال قدرت و به حرکت در آوردن سایر قطعات می باشد .خودروهایی که دارای سیستم هیدرولیکی هستند، به هنگام کار، گرما و حرارت بسیار زیادی از خود ساطع می کنند. این گرما ناشی از فعالیت مو تورها و پمپ های داخل خودرو است. اگر این حرارت و گرما مهار نشود، قطعا آسیب های جدی به سایر قطعات خودرو وارد می کند. با انتخاب روغن مناسب می توانید این حرارت و گرمای تولید شده را به خوبی مهار کنید. در واقع بدون وجود روغن هیدرولیک، این حرارت و گرما از داخل قطعات خودرو خارج نمی شود و قطعا به قطعات دیگری همچون کاسه نمد آسیب جدی وارد می کند.

در استفاده از روغن این سؤال برای همه‌ی افراد به وجود می‌آید که چه زمانی باید روغن هیدرولیک خودرو را عوض کرد؟

زمان تعویض روغن به عوامل مختلفی ازجمله نوع کارکرد آن بستگی دارد و نمی‌توان یک زمان مشخص و واحد برای تعویض روغن‌ هیدرولیک تمامی خودروها تعیین کرد. می‌توان از طریق کیفیت روغن به زمان تعویض آن پی برد. هر گونه تغییر رنگ و بو در آن از جمله تیره یا مات شدن و استشمام بوی سوختگی از روغن علامتی برای تغییر روغن است. هر گونه سهل‌انگاری در زمان تعویض آن ممکن است خسارت جدی و حتی جبران‌ناپذیری برای خودرو ایجاد کند. روغن هیدرولیک در انتقال‌دهنده‌ی انرژی در سیستم خودرو دارد و در صورت کیفیت پایین آن سیستم ماشین با اختلاف یا توقف روبه‌رو می‌شود. یکی از عوامل فساد سریع روغن، دمای بالا است که در مناطق گرمسیر موجب تسریع سرعت فساد روغن می‌شود از این رو بهتر است فواصل زمانی تعویض روغن در مناطق گرم کم باشد. کف کردن، وجود آثار اکسیده شدن، سفت شدن و پایین آمدن سطح روغن از دیگر عواملی هستند که عدم سلامت روغن هیدرولیک خودرو را نشان می‌دهند. همچنین سفت شدن فرمان و مقاومت آن در برابر چرخش و صدای غژغژ هنگام چرخاندن فرمان خودرو نیز از دیگر نشانه‌هایی هستند که راننده را متوجه نقص در سیستم هیدرولیک خودرو می‌کنند.

روغن‌های صنعتی دارای ویسکوزیته‌های متفاوت هستند از این رو هیچ‌گاه دو روغن را نباید با یکدیگر مخلوط کرد و پیشنهاد می‌شود که روغن کهنه را ابتدا تخلیه و سپس روغن تازه را جایگزین کرد. روغن‌های هیدرولیک در بسته‌بندی‌های گالنی و چند لیتری تولید می‌شوند.

انتخاب روغن هیدرولیک برای فرمان هیدرولیک

با توجه به عملکردهای مهم این نوع روغن در خودرو، می توان گفت انتخاب روغن هیدرولیک گزینه بسیار مناسبی برای انتقال قدرت از فرمان به چرخ های خودرو است. زمانی که شما بسیار نرم و روان فرمان هیدرولیکی را می چرخانید، این روغن است که این قدرت و چرخش را به چرخ ها منتقل می کند و سبب عملکرد صحیح آنها می شود. اگر به فرمان های مکانیکی توجه کرده باشید، به سختی می توان آنها را چرخاند. اما با سیستم هیدرولیکی و با استفاده از روغن هیدرولیک این مشکل برطرف شده است و شما می توانید بسیار نرم و آسان فرمان خودروی خود را بچرخانید.

ویژگی ها

  • عاری از هرگونه افزودنی های حاوی سرب است
  • خاصیت ضد سایش و ضد خوردگی دارد
  • در برابر زنگ زدگی، خوردگی و… بسیار مقاوم است
  • خاصیت پایداری و اکسیداسیون
  • خاصیت روان کنندگی

صدرا شیمی عرضه کننده روغن هیدرولیک ایرانول، نفت پارس و روغن هیدرولیک بهران در اصفهان و سایر استان های کشور می باشد.

نحوه انتخاب روغن هیدرولیک

روغن هیدرولیک در خودرو اهمیت بسیار زیادی دارد. این روغن نه تنها در خودرو سازی بلکه در صنایع مختلف دیگر نیز کاربرد وسیع و گسترده ای دارد، از این رو باید در انتخاب آن موارد مهمی را در نظر گرفت. برای آشنایی با این نکات و موارد مهم، عنوان های زیر را بررسی کنید:

ویسکوزیته: اولین موضوعی که در انتخاب روغن مورد توجه و اهمیت قرار می گیرد، میزان ویسکوزیته روغن است. منظور از ویسکوزیته همان میزان چسبندگی و روان بودن روغن است. ویسکوزیته روغن باید کاملا استاندارد باشد. در واقع میزان ویسکوزیته روغن می تواند بیانگر میزان مقاومت روغن در برابر جاری شدن باشد. اگر روغن بیش از حد روان باشد، در اثر حرارت مقاومت خود را از دست می دهد و در نهایت نشتی پیدا می کند.

مقاومت در برابر دمای بالا: همانطور که می دانید این روغن تحت فشار و حرارت بالا فعالیت می کند. از آنجایی که دما برای این روغن بالا است، مقاومت روغن باید به گونه ای باشد که در حرارت بالا تبخیر نشود.

سازگاری: یکی دیگر از موارد مهم در انتخاب روغن مناسب، سازگاری روغن با سایر قطعات و سیال های درون خودرو است. روغن هیدرولیک باید با فلزات داخل خودرو و موتور کاملا سازگار باشد.

ضد خوردگی: از آنجایی که این روغن مستقیما با قطعات فلزی خودرو در ارتباط است، باید دارای خاصیت ضد خوردگی و ضد زنگ زدگی باشد. یکی از اصلی ترین وظایف این روغن، این است که از قطعات خودرو در برابر زنگ زدگی و خوردگی محافظت کند.

در نهایت باید به این موضوع اشاره داشته باشیم که دارا بودن تمامی این ویژگی ها موجب می شود تا طول عمر مفید قطعات درگیر با این روغن بالا برود و تاثیر مطلوبی بر عملکرد قطعات داشته باشد. سعی کنید همیشه در انتخاب روغن هیدرولیک حساس باشید و بهترین و مرغوب ترین برند ها را برای خرید انتخاب کنید.